Jumaat, 15 Januari 2010

Maggi Mee My Way!!


Ini bukan entry untuk masuk pertandingan yang maggi wat..aku suka2 je..bukan pe..just to share my own recipes with maggi mee.

Kalau nak masuk petandingan mmg boleh..lagipun tarikh tutup 18hb ni..tapi malas lah.huhu

actually aku nak kongsi resipi ni but not now la..sekarang ni just cite2 dulu ek..nanti i upload siap gambar lagi...


just to share with u guys..instead kite masak maggi yang biasa..why not tukar2 sikit..ada org makan mesti ada sos..tapi ni lain sikit..aku nak namakan dia "spices style mee maggi" sempena inspirasi aku tengok cite spice route 2.


ok..macam biasa la..masukkan air dalam kuali atau periuk..cuma tamabah bawang putih n bawang merah..nak pedas tambah la cili sikit..pastu letak perencah dia..oh lupa ni maggi kari ye...

after that letak sikit serbuk rendang adabi, sikit serbuk kurma adabi then klu nak best tambah udang la 2-3 ketul..tadi aku wat tak letak pun sebab stok tak de...

lastly put susu cair..dalam secawan..nak syok boleh gak santan..aku tak de santan so guna benda ni je..tapi ni pun dah best sangat...

dah melegak ..baru letak mee dia..dalam 2 minit angkat la..


hidang la..makan terus panas2..GERENTI SEDAP!!!

Ni 100% sYoK Abis!!!!

try na..

kang aku letak gambar bagi u all teransang..hahaa

2 ulasan:

  1. waahhh, pandainyaaa die masak maggie ;)

    BalasPadam
  2. mee segera..sapa tak pandai masak...huhu

    BalasPadam

Search in this blog

Related Posts with Thumbnails