Rabu, 13 Januari 2010

Kedai ikan guppy di Puchong


Rasa dah lama aku tak cerite pasak ikan guppy ni..well to be honest...ikan guppy aku dah tak de dah..stok suma dah bagi2 dan ada yang mati sebab aku pi oversea n tak de kat umah..last2..KO la ikan tu...aduh sedih..

Nway my guppies dah 2x beranak..wo..best sangat bile dia beranak..,anak2 dia pun sihat..

Aku pun tak la jaga sangat fries tu ..ala kadar je..cuma kena rajin tukar air la...

Bile dah tak rajin....terima la akibatnyer...

Oh dah tersasar jauh dah daripada tajuk...SO klu kat puchong ni, aku selalu beli ikan guppy kat batu 14..boleh tahan la harga dia..amat murah klu kat kedai2 lain..banyak kedai ikan nak pi kat puchong ni cuma aku pilih yang murah and dekat la..

Penah gak pi kedai kat pusat bandar puchong..semangat guppy dia..tapi jauh n mahal sikit la..

klu nak banyak optin..boleh la gak pi ke sg Buluh..tak pun pi la ke area subang airport tu..ala yang ada banyak2 nursery/kedai pokok bunga tu...geram giler tengok ikan banyak2...

My next project..breed guppy fish in larger tank..aku budget RM500..tapi ada ke bajet ni..huhhu

2 ulasan:

  1. senang rupenye jaga ikan neh..

    BalasPadam
  2. senang klu kite minat bela dan klu kite fikir dia senang..hehe

    BalasPadam

Search in this blog

Related Posts with Thumbnails