Isnin, 26 Mac 2012

some words for u..

::Usah menangis setiap kesusahan,
:: Usah bangga dengan kejayaan,
:: Usah merungut setiap kejadian,
:: Usah malu pada kekurangan...
:: Kerana semuanya adalah ujian untuk menguji sekuat mana keimanan..~
 
Kita tidak akan menghargai kegembiraan jika kita tidak merasai kesedihan,
Kita juga tidak akan menghargai kesenangan jika kita tidak merasai kesusahan.

Jadi kita seharusnya bersyukur dgn apa yang kita ada.
Ada orang yang lebih susah daripada kita.
Jadi kita seharusnya berfikir positif & sentiasa bersyukur...
 
Belajarlah MENGHARGAI sekeping hati..
Kerana hati yang apabila DILUKAI, akan menjerit SAKIT..
Biarpun lukanya TIDAK BERDARAH, namun PARUTNYA pasti KEKAL parah..
 
Kadang kala kita perlu
menangis
untuk menghargai saat
bahagia dan
kadang kala kita perlu
bergembira bagi setitis airmata....
 
:: Inginkan MUTIARA selamilah LAUTAN
:: Inginkan BAHAGIA tempuhilah PENDERITAAN
:: Inginkan KEJAYAAN relailah PENGORBANAN

❖Ketahuilah bahawa sebenarnya setiap KEPAHITAN itu terkandung 1000 KEMANISAN
 

Ahad, 18 Mac 2012

Kaw Kaw Burger Wangsa Maju: The story

salam semua..

Mungkin minggu ni ramai dok cerita pasal burger ni kt mana2..sbb dalam facebook, email dan blog ada cerite pasal kaw kaw burger ni.. tgk gambar je macam terliurkan..
well..nak tau sedap ke x..harus lah datang sendiri.
so untuk mendapatkan kepastian..team gempur a.k.a the "burger hunter" bergerak..
  • after office hours mula bergerak..sampai dalam jam 6.35pm..as yang dikhabar2kan..mmg dah start org beratur..so kptsn haruis dibuat..nak tgu ke x..sbb order mula diambil start kul7.45!!!..x kan nak tgu sampai sejam lebih..rare sgt ni..
  • so after bermusyawarah..terpksa la tgu gak..cop tempat..sebb kata org..kul 7 pun dah pnjg beratur..maka bermula la penantian berjam2 tu..
  • azan magrib je order dah mula buka..kami dapat no 7..wahh lucky 7 i guess..after order..tgl untuk solat jap..balik je mmg dah siap..
  • actually apa yang menarik kt stall ni ada;ah home made patty tu..mmg dagg tu dia resipi diorang..bukan pakai dgg cm ramly etc..then after that..dia bakar guna grill..nmpk cm mhal.ntah la..
  • ada burger daging atau ayam..u can also choose nak just burger atau set..kalau set tu ada letak sosej and air..
  • harga?..mmg agak mahal dr burger biasa kt stall tp for this kind of burger..x de hal punyer sbb mmg sdp n puas hati..
  • air dia lak mmg diff but very sedap..try la..
  • burger tu boleh pilih single ke double ke triple ke..sampai la berapa tingkt yang customer nak..but believe me..single tu pun dah cukup sbb dgg dia mmg tebal..but as for us..dah tgu lm..x berbaloi la amik single kan ..semua pakat amik double..hahaha..then put topping..ada cheese n bacon..
  • tapi..double tu mmg x tau nak makan cm ne sbb agak besar n tgi..terpinga2 nak mkn cm ne..haha
  • as for me..mmg tahap nak muntah dah ..bukan sbb x sdp..sgt sdp tapi x larat nak abis kan burger tu..mmg malu gak..hahah
  • well kalau nak cuba mmg berbaloi..mesti try..after this nak cari port burger yg lain pulak..tguuuuu...
  • ohh sebelum tu klu nak tau kat mana..just cari stesyen LRT wangsa maju..dekat2 situ je...
me and kiddo

single patty plus cheese (pinjam pic shidot)

      
1 set..yummy


 ok sekian la..
rasa lapar lak tgk burger ni ..wahaha

ok wassalam..

Ahad, 4 Mac 2012

aksi si adik~husna

Assalamualaikum wbt

jom kenali adik....cute husna ni ..hihi
nak tolong umi basuh baju ye..

video

kelakar kan.heheh





hehehe...Layan...
mudah2an menjadi ank yang solehah..amin



Search in this blog

Related Posts with Thumbnails