Selasa, 13 September 2011

Kulat punyer cerite...x paham aku

Ok selamat pagi..

mlm tadi ada la baca satu komen dalam my blog..tengok seperti diatas k..

tapi MK mmg x paham pe soalan yang sebenar-benarnye atau maksud tersirat si pengomen ni..

based on komen yang diberi...dulu mmg MK ada buat satu entry pasal cheff kulat..satu peniaga yang berniaga di pasar malam kat puchong prima..

later on..ada komen on that entry tu promote mknan yang sama seperti apa yang dijual..tapi pengusaha lain

bagi MK..tu x jadi masalah..niaga la..dan bersaing secara sihat..x kisah la guna nama pe..walaupun hakikatnya perniagaan itu adalah cendawan atau kulat goreng tepung..

tapi kalau ada yang bersaing secara x sihat..ha..tu kena jaga sikit..x boleh ke sama2 niaga..sama2 untung...betul x..

so back to our story tadi...mgkin yang bagi shout tadi tu igt dia punyer perniagaan..FYI..mmg ada org jual kat situ..
kalau tak percaya buka blog beliau..www.cheffkulat.blogspot.com..so ni bukan reka2 k..

x kira lah u cheffkulat ke mrkulat ke makcikkulat ke...niaga lah ikut rasul kite..niaga kena jujur..jgn khianat org..kalau u niaga bagus..sure ramai cari...

so dikesempatan ini..MK nak promote some of peniaga kulat atau cendawan ni..
kite kena support lah peniaga seagama kite lagi sebangsa..klau x sapa lagi kan..

www.cheffkulat.blogspot.com
www.mrkulat.blogspot.com

so u all..cari la mereka ni berniaga..im sure u all xkan rugi..kerana apa yang dijual adalah yang terbaik ..peace..

kalau ada yang lain..sila letak di bawah k...MK tahu 2 ni je


sekian...waallahulam..

1 ulasan:

  1. nama samaran kot...tapi betul berniaga dengan sihat....

    BalasPadam

Search in this blog

Related Posts with Thumbnails