Jumaat, 1 Oktober 2010

Gubahan bunga


Ceh tajuk....mak ai...macam tajuk dalam majalah mingguan wanita je..kuikui...lantak la..

macam mana la tajuk ni boleh kuar kan..

actually aku ni dah lama nak buat gubahan bunga sejak masa nak raya lagi..tapi tak sempat2...

ui..pandai ke buat???? ni mesti ada kuar soalan sumbang yang akan ditanya..kukui...
tak pandai tapi buat2 pandai...boleh?hehe

dulu aku penah wat gubahan bunga ni..masa zaman remaja la..asal time raya..mak akan suruh aku rendam balik bunga2 yang ada(bunga plastik ye)...pastu mula la..aku follow dia wat sama..dia mmg expert..tapi lm2 aku pun try gak la..hasilnyer...no komen..

so smlm pi la kedai jahitan..sempat la gak beli lagi daun n bunga plastik..yang ada tak cukup...tapi ntah bile la nak start buat...next week kot..(klu dah siap try to post that entry)
mlm ni sampai ahad dah bz dah sebab ipar kawin..

sebenarnya aku mmg dari dulu wat keje yang biasanya bukan org laki buat..not mean that aku pondan k...
dari kecik dah cuba2 buat crossstich la, gubahan bunga la..masak la..tapi not jahit..mungkin sbb wife dah take that part kot..

org kata nak jadi org yang pandai buat semua ni kite perlu kreatif...mmg betul pun..actually kreatif ni bukan nak buat bnda yang susah pun..adjust sikit je...yang penting cuba..cuba dan terus cuba..think out of the box..then think it big!
chaiyoookkk!!!


p/s:
next project nak try buat manik2...mana tau boleh jadi income ..hehe

2 ulasan:

  1. gambo tu hasil gubahan ko ke?

    BalasPadam
  2. idok ler..tapi aku suka ...simple but yet so cantikkk

    BalasPadam

Search in this blog

Related Posts with Thumbnails