Khamis, 10 Disember 2009

Kelapa untuk demam campak




So u all kan penah dengar kan klu u all kena demam campak..pe ubatnyer...pi klinik..hahah.yeke...

i ingat masa i kat matrik dulu tu la 1st time i kena demam campak..masa tu tak tau la nak kena cam ne kan..main redah je bilik kawan yang kena..tup2 kena gak..dah la masa tu kat penang..umah kat johor..mmg tak balik la..patut kena balik..hmm...nape aku tak balik ek..rugi2...yang betulnyer aku tak balik sebab exam dah dekat time tu..kawan2 la yang tolong..thanks to zu..my classmate yang bagi air kelapa..

YES..air kelapa..tu la ubat untuk demam campak..actually it is not ubat terus baik..
yang i tau..fungsi dia ni untuk cepatkan gelembung air tu naik..bile dah abis naik..time tuk kering la..so proses tu akan jadi short la..

so last monnt kot my bro& anak bini kena demam ni..sampai raya tak balik tu..eh last month ke..heheh..lantak la..so i sebagai adik yang baik tolong la carikan..kat puchong ni melambak air kelapa..my bro tak jumpa pun kat putrajaya..klu ada pun tak berapa fresh la..



FYI harga air kelapa yang ada ais,gula,and isi dia RM2.50-2.70.ok ke..mahal gak kan..tapi klu kena..peh..best gitu...

wah aku dah mula nak teringin minum air kelapa lah..tapi apakan daya..kena jimat..bile la nak dapat bonus ni..

1 ulasan:

  1. xkan la nak minum air kelapa kena tunggu bonus kot.. hehe

    BalasPadam

Search in this blog

Related Posts with Thumbnails